Copyright © All rights reserved. Made By Serif - Jerzy Owsiak CM. Terms of use | Privacy policy
Home.
News.
Events.
Photo Gallery.
Contact.
2024
ΦΡΑΓΚΩΝ 19,
546 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
HOLY MASS

ΚΥΡΙΑΚΗ – SUNDAY
10:00 π.μ. (στα ελληνικά)
7:00 | 6:00* μ.μ. (στα αγγλικά)
* το χειμερινό ωράριο

10:00 (in Greek)
19:00 | 18:00* (in English)
* the winter time

Δευτέρα,
Τετάρτη, Παρασκευή
Monday,
Wednesday, Friday
7:00 | 6:00* μ.μ. (στα ελληνικά)
19:00 | 18:00* (in Greek)

Τρίτη,
Πέμπτη, Σάββατο
Tuesday,
Thursday, Saturday
8:00 π.μ. (στα ελληνικά)
8:00 (in Greek)

--------------------------------------
Kάθε 1η Πέμπτη του μήνα Θεία Λειτουργία
στις 19:00 | 18:00*
για τις κλήσεις στην Ιερατική
--------------------------------------
Από το Οκτώβριο ως το Ιούνιο οι ξενόγλωσσες Θείες Λειτουργίες:

Κάθε 1ο Σάββατο του μήνα Θεία Λειτουργία στα ιταλικά,
στις 19:00 | 18:00*

κάθε 2ο Σάββατο του μήνα Θεία Λειτουργία στα ισπανικά στις 19:00  | 18:00*

κάθε 2η Κυριακή του μήνα Θεία Λειτουργία στα πολωνικά στις 11:30

--------------------------------------
Το Μάιο και Οκτώβριο:

απαγγελία του
Αγίου Ροδαρίου
κάθε Δευτέρα, Τετάρτη
και Παρασκευή,
στις 18:30
4η  Κυριακή του Πάσχα  
26 Μαΐου 2024
ΣΥΝΑΠΤΗ ΔΕΗΣΗ
Παντοδύναμε και αιώνιε Θεέ, οδήγησέ μας στην κοινωνία της ουράνιας χαράς, για να φθάσει το ταπεινό ποίμνιο εκεί όπου ήδη έχει φθάσει θριαμβευτής ο Ποιμένας του, ο οποίος, μαζί με εσένα και το Άγιο Πνεύμα, ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανάγνωσμα από τις Πράξεις των Αποστόλων  (4,8-12)
Τις ημέρες εκείνες, ο Πέτρος, γεμάτος Πνεύμα Άγιο, τους είπε: «Άρχοντες του λαού και πρεσβύτεροι, αν εμείς σήμερα ανακρινόμαστε για ευεργεσία σε ασθενή άνθρωπο, με ποιον τρόπο αυτός σώθηκε, γνωστό ας είναι σε όλους σας και σε όλο το λαό Ισραήλ ότι μέσω του ονόματος του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου που εσείς σταυρώσατε, τον οποίο ο Θεός έγειρε από τους νεκρούς, μέσω τούτου αυτός ο άνθρωπος στέκεται υγιής ενώπιόν σας. Αυτός είναι ο λίθος που απορρίφθηκε από εσάς τους οικοδόμους, που έγινε ακρογωνιαίος. Και σε κανέναν άλλο δεν υπάρχει η σωτηρία, γιατί ούτε υπάρχει άλλο όνομα κάτω από τον ουρανό, που να έχει δοθεί στους ανθρώπους, το οποίο να είναι απαραίτητο για να σωθούμε».  
Λόγος του Κυρίου

ΑΝΤΙΦΩΝΙΚΟΣ ΨΑΛΜΟΣ  118
Αντ. Ο λίθος, που απορρίφθηκε από τους οικοδόμους,
αυτός έγινε ακρογωνιαίος.
Δοξάστε τον Κύριο, επειδή είναι καλός,*
επειδή αιώνιο το έλεός του.
Είναι καλύτερο να καταφεύγει κανείς στον Κύριο,*
 παρά να εμπιστεύεται σε άνθρωπο.
Είναι καλύτερο να καταφεύγει κανείς στον Κύριο,*  
παρά να εμπιστεύεται σε άρχοντες. Αντ.
Θα σε δοξολογήσω, επειδή με εισάκουσες *
κι έγινες για μένα σωτηρία.
Ο λίθος, που απορρίφθηκε από τους οικοδόμους,*
αυτός έγινε ακρογωνιαίος.
Αυτό έγινε από τον Κύριο*
και είναι θαυμαστό στα μάτια μας. Αντ.
Ευλογημένος αυτός πού έρχεται στο όνομα του Κυρίου.*  
Σας ευλογούμε από τον οίκο του Κυρίου.
Εσύ είσαι ο Θεός μου, και θα σε δοξάζω,*
Θεέ μου, θα σε εξυψώνω.
Δοξάστε τον Κύριο, επειδή είναι καλός,*
επειδή αιώνιο το έλεός του. Αντ.

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ανάγνωσμα από την πρώτη επιστολή του Αποστόλου Ιωάννη  (3,1-2)
Αγαπητοί, κοιτάξτε πόσο μεγάλη αγάπη μας έχει δώσει ο Πατέρας, ώστε να ονομαστούμε παιδιά του Θεού και είμαστε! Για το λόγο αυτό ο κόσμος δε μας γνωρίζει, διότι δε γνώρισε εκείνον. Αγαπητοί μου, τώρα είμαστε παιδιά του Θεού, αλλά ακόμα δε φανερώθηκε το τι θα γίνουμε. Γνωρίζουμε πως, όταν φανερωθεί, θα γίνουμε όμοιοι με εκείνον, διότι θα τον δούμε όπως ακριβώς είναι.
Λόγος του Κυρίου

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Αλληλούια.
Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας, λέει ο Κύριος,
και γνωρίζω τα δικά μου, και τα δικά μου με γνωρίζουν.
Αλληλούια.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο  (10,11-18)
Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς: «Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας. Ο καλός ποιμένας θυσιάζει τη ζωή του για τα πρόβατα. Ο μισθωτός, που δεν είναι ποιμένας και που τα πρόβατα δεν είναι δικά του, βλέπει να έρχεται ο λύκος κι εγκαταλείπει τα πρόβατα και φεύγει. Κι ο λύκος τα αρπάζει και τα σκορπίζει. Αυτό το κάνει γιατί είναι μισθωτός και δεν τον ενδιαφέρει για τα πρόβατα. Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας και γνωρίζω τα δικά μου, και τα δικά μου με γνωρίζουν, όπως με γνωρίζει ο Πατέρας κι εγώ γνωρίζω τον Πατέρα και τη ζωή μου τη θυσιάζω για τα πρόβατα. Έχω κι άλλα πρόβατα που δεν είναι απ' αυτή τη στάνη και πρέπει κι εκείνα να τα οδηγήσω. Θα ακούσουν τη φωνή μου και θα γίνουν ένα ποίμνιο κι ένας ποιμένας. Γι 'αυτό ο Πατέρας με αγαπά, επειδή εγώ θυσιάζω τη ζωή μου, για να την πάρω πάλι. Κανένας δε μου την αφαιρεί, αλλά εγώ τη θυσιάζω αφ' εαυτού μου. Έχω εξουσία να τη θυσιάσω κι εξουσία έχω πάλι να την πάρω. Αυτή την εντολή έλαβα απ' τον Πατέρα μου».
Λόγος του Κυρίου

ΔΕΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
Αδελφοί αγαπητοί,
Ο Θεός μάς κάλεσε στην αιώνια ζωή μέσω του Υιού του και μας αναγέννησε με το Μυστήριο του Βαφτίσματος. Ενωμένοι από το Πνεύμα της υιοθεσίας ας τον ικετεύσουμε, ψάλλοντας:
- Δώρισέ μας, Κύριε, * τη ζωή σου!
- Για την Αγία Εκκλησία του Θεού, ώστε με θάρρος και εμπιστοσύνη να αποδέχεται το Λόγο του Θεού και να τον κηρύττει με παρρησία, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
- Για τις τοπικές Εκκλησίες της πατρίδας μας, ώστε να ενδυναμωθεί η πίστη τους και να εκδηλωθεί με αύξηση των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
- Για τους επισκόπους και τους πρεσβυτέρους, ώστε να έχουν υπόψη τους την ευθύνη της ποιμαντορίας του ποιμνίου που ο Καλός Ποιμένας τους εμπιστεύθηκε μέσω της Εκκλησίας, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
- Για τα θύματα των διωγμών, των πολεμικών συγκρούσεων, των φυσικών καταστροφών, ώστε ο Κύριος να χαρίζει εις μεν τους νεκρούς την αιώνια ανάπαυση, εις τους υπόλοιπους δε, την δύναμη να μείνουν πιστοί στην χριστιανική τους πίστη και να αντιμετωπίσουν  τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
- Για την ενοριακή μας κοινότητα, ώστε να συνειδητοποιήσει πλήρως τις ευθύνες που έχει μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και να την πλουτίσει με νέες μοναχικές και ιερατικές κλήσεις, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
Θεέ Πατέρα, Εσύ που με το πολύτιμο Αίμα του Υιού σου ίδρυσες την Εκκλησία, μη την εγκαταλείψεις, αλλά πλουσιοπάροχα στελέχωσέ την με γενναιόδωρα μέλη που θα δίνουν μαρτυρία στους ανθρώπους για την αγάπη σου.  Δια μέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. Αμήν.

ΔΕΗΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ
Χορήγησέ μας, σε παρακαλούμε, Κύριε, να χαιρόμαστε πάντοτε για τα Πασχαλινά Μυστήρια, ώστε το συνεχές έργο της απολυτρώσεώς μας να είναι για μας πηγή αιώνιας ευφροσύνης. Διά του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, ο οποίος ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΕΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φρόντισε με καλοσύνη, καλέ Ποιμένα, το ποίμνιό σου, το οποίο λύτρωσες με το πολύτιμο αίμα του Υιού σου, και οδήγησε στις αιώνιες βοσκές τα πρόβατά σου. Διά του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, ο οποίος ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ