Copyright © All rights reserved. Made By Serif - Jerzy Owsiak CM. Terms of use | Privacy policy
Home.
News.
Events.
Photo Gallery.
Contact.
2024
ΦΡΑΓΚΩΝ 19,
546 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
HOLY MASS

ΚΥΡΙΑΚΗ – SUNDAY
10:00 π.μ. (στα ελληνικά)
7:00 | 6:00* μ.μ. (στα αγγλικά)
* το χειμερινό ωράριο

10:00 (in Greek)
19:00 | 18:00* (in English)
* the winter time

Δευτέρα,
Τετάρτη, Παρασκευή
Monday,
Wednesday, Friday
7:00 | 6:00* μ.μ. (στα ελληνικά)
19:00 | 18:00* (in Greek)

Τρίτη,
Πέμπτη, Σάββατο
Tuesday,
Thursday, Saturday
8:00 π.μ. (στα ελληνικά)
8:00 (in Greek)

--------------------------------------
Kάθε 1η Πέμπτη του μήνα Θεία Λειτουργία
στις 19:00 | 18:00*
για τις κλήσεις στην Ιερατική
--------------------------------------
Από το Οκτώβριο ως το Ιούνιο οι ξενόγλωσσες Θείες Λειτουργίες:

Κάθε 1ο Σάββατο του μήνα Θεία Λειτουργία στα ιταλικά,
στις 19:00 | 18:00*

κάθε 2ο Σάββατο του μήνα Θεία Λειτουργία στα ισπανικά στις 19:00  | 18:00*

κάθε 2η Κυριακή του μήνα Θεία Λειτουργία στα πολωνικά στις 11:30

--------------------------------------
Το Μάιο και Οκτώβριο:

απαγγελία του
Αγίου Ροδαρίου
κάθε Δευτέρα, Τετάρτη
και Παρασκευή,
στις 18:30
6η Κυριακή του Πάσχα  
9 Ιουνίου 2024
ΣΥΝΑΠΤΗ ΔΕΗΣΗ
Παντοδύναμε και πανάγαθε Κύριε, κάμε να διανύσουμε με αυθόρμητη ευφροσύνη τις άγιες αυτές ημέρες, κατά τις οποίες εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου, για να μαρτυρούμε στην καθημερινή ζωή το Πασχαλινό Μυστήριο που με πίστη τελούμε. Διά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του Υιού σου, ο οποίος είναι Θεός, και μαζί με εσένα και το Άγιο Πνεύμα ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΩΤΟ
Ανάγνωσμα από τις Πράξεις των Αποστόλων  (10,25-26.34-35.44-48)
Καθώς εισήλθε ο Πέτρος, ο Κορνήλιος τον συνάντησε κι έπεσε στα πόδια του και τον προσκύνησε. Αλλά ο Πέτρος τον σήκωσε λέγοντας: «Σήκω, κι εγώ άνθρωπος είμαι». Άνοιξε τότε ο Πέτρος το στόμα του και είπε: «Στ' αλήθεια καταλαβαίνω ότι ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, αλλά από κάθε έθνος όποιος τον φοβάται και εφαρμόζει τη δικαιοσύνη, είναι δεκτός απ' αυτόν». Ενώ ακόμα ο Πέτρος κήρυττε αυτά τα λόγια, το Πνεύμα το Άγιο κατέβηκε επάνω σε όλους που άκουγαν το λόγο. Και έμειναν εκστατικοί οι πιστοί που προέρχονταν από την περιτομή, όσοι είχαν έλθει μαζί με τον Πέτρο, γιατί και επάνω στους εθνικούς ξεχύθηκε η δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Τους άκουγαν πράγματι να λαλούν γλώσσες και να μεγαλύνουν το Θεό. Τότε ο Πέτρος αποκρίθηκε: «Μήπως μπορεί κανείς να εμποδίσει να βαπτιστούν με νερό αυτοί, οι οποίοι έλαβαν όπως κι εμείς το Πνεύμα το Άγιο;». Και πρόσταξε τότε να βαπτιστούν αυτοί στο όνομα του Ιησού Χριστού. Τότε τον παρακάλεσαν να παραμείνει μερικές ημέρες.
Λόγος του Κυρίου

ΑΝΤΙΦΩΝΙΚΟΣ ΨΑΛΜΟΣ 98
Αντ. Ενώπιον των εθνών ο Κύριος φανέρωσε τη δικαιοσύνη του.
Ψάλετε στον Κύριο νέο ύμνο,*
διότι έκανε θαυμάσια.
Νίκη του χάρισε η δεξιά του*
και ο άγιος βραχίονάς του. Αντ.
Ο Κύριος έκανε γνωστή τη σωτηρία του,*
ενώπιον των εθνών φανέρωσε τη δικαιοσύνη του.
Θυμήθηκε την ευσπλαχνία του*
και την αλήθεια του για τη γενεά του Ισραήλ. Αντ.
Όλα της γης τα πέρατα*
θα δουν τη σωτηρία του Θεού μας.
Στο Θεό όλη η γη ας αλαλάξει,*
υμνήστε, χαρείτε και ψάλετε. Αντ.

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ανάγνωσμα από την πρώτη επιστολή του Αποστόλου Ιωάννη  (4,7-10)
Αγαπητοί μου, ας αγαπούμε ο ένας τον άλλο, διότι η αγάπη προέρχεται απ' το Θεό. Κι όποιος αγαπά, απ' το Θεό γεννήθηκε και γνωρίζει το Θεό. Όποιος δεν αγαπά, δε γνωρίζει το Θεό, διότι ο Θεός είναι αγάπη. Με αυτό φανερώθηκε η αγάπη του Θεού σε μας: έστειλε ο Θεός τον Υιό του το μονογενή στον κόσμο, για να ζήσουμε διαμέσου αυτού. Σ' αυτό συνίσταται η αγάπη: όχι ότι εμείς αγαπήσαμε το Θεό, αλλά στο ότι αυτός μας αγάπησε κι απέστειλε τον Υιό του ως εξιλέωση για τις αμαρτίες μας.
Λόγος του Κυρίου

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ
Αλληλούια
Αν κάποιος με αγαπά, θα τηρήσει το λόγο μου, λέει ο Κύριος,
και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θα έλθουμε σ' αυτόν
και θα κατοικήσουμε σ' αυτόν.
Αλληλούια

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο  (15,9-17)
Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: «Όπως ο Πατέρας με αγάπησε, κι εγώ αγάπησα εσάς. Παραμείνετε μέσα στη δική μου αγάπη. Αν τηρήσετε τις εντολές μου, θα παραμείνετε μέσα στην αγάπη μου, όπως κι εγώ έχω τηρήσει τις εντολές του Πατέρα μου και παραμένω μέσα στην αγάπη του. Αυτά σας τα είπα για να είναι η χαρά μου μέσα σας και η χαρά σας να είναι πλήρης. Αυτή είναι η δική μου εντολή: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως σας αγάπησα. Μεγαλύτερη αγάπη απ' αυτή κανένας δεν έχει, όταν κάποιος θυσιάσει τη ζωή του για χάρη των φίλων του. Εσείς είστε οι φίλοι μου, αν εκτελείτε όσα εγώ σας διατάζω. Δε σας λέω πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριός του. Αλλά εσάς σας ονόμασα φίλους, διότι σας έκαμα γνωστά όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου.
Δε με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε και ο καρπός σας να είναι μόνιμος. Ώστε ό, τι ζητήσετε απ' τον Πατέρα στο όνομά μου, να σας το δώσει. Αυτή την εντολή σας δίνω: να αγαπάτε ο ένας τον άλλο».
Λόγος του Κυρίου

ΔΕΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
Αδελφοί αγαπητοί,
Ας ικετεύσουμε με θάρρος το Θεό Πατέρα, βασιζόμενοι στο λόγο του Ιησού, που είπε: "Ό, τι ζητήσετε από τον Πατέρα μου στο όνομά μου, θα σας το χορηγήσει". Με το πνεύμα, λοιπόν, των τέκνων του Θεού ας ψάλλουμε:
– Εισάκουσέ μας, Κύριε!
 Για την Αγία Εκκλησία του Θεού, ώστε η εντολή της αγάπης να αφυπνίσει μέσα της εκείνες τις δυνάμεις της ανανεώσεως, της συνεργασίας, της χαράς και της κοινωνίας, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
 Για όλους εκείνους που κατευθύνουν την πολιτική, την οικονομική και την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητας, για να εργαστούν για την καταπολέμηση της πείνας, της κοινωνικής αδικίας, των φυλετικών και των θρησκευτικών διακρίσεων, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
 Για όσους υποφέρουν από έλλειψη αγάπης, ώστε να γνωρίσουν την αγάπη του Θεού, όπως αυτή ενσαρκώθηκε στον Ιησού Χριστό και κηρύττεται απ' το Ευαγγέλιο, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
 Για όλους εμάς τους εδώ παρόντες, ώστε ο Κύριος να μας προετοιμάσει κατάλληλα με την αγάπη, για να γίνουμε άξια κατοικητήρια του Πνεύματός του, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
Κύριε Θεέ Πατέρα, Εσύ που μας θέλεις συνεργάτες σου, δώσε μας το Πνεύμα σου, ώστε βαθιά μέσα μας να αγαπήσουμε Εσένα πάνω απ' όλα και τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας. Δια μέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. Αμήν.

ΔΕΗΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΔΗΣ
Ας ανέλθουν, Κύριε, προς εσένα οι ικεσίες μας μαζί με τη θυσία που προσφέρουμε, ώστε, με πνεύμα ανανεωμένο, να ανταποκρινόμαστε στο μεγάλο Μυστήριο της αγάπης σου. Διά του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, ο οποίος ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΕΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παντοδύναμε και αιώνιε Θεέ, ο οποίος με την Ανάσταση του Χριστού μας ανανεώνεις για την αιώνια ζωή, αύξησε σ’ εμάς τους καρπούς του Πασχαλινού Μυστηρίου και με τη σωτήρια αυτή τροφή ενίσχυσέ μας. Διά του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, ο οποίος ζει και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ