29η ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

20.10.2019
Ανακοινώσεις
Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην Παναγία. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου στις 18:30 στο Ναό.
Σήμερα, 20 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών. Στις Θείες Λειτουργίες της ημέρας, η Εκκλησία καλείται να προσευχηθεί για την Ιεραποστολική της ευθύνη και την ενίσχυση στο έργο αυτό.
Το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, Αγίου Δημητρίου Μάρτυρος, Προστάτη της Θεσσαλονίκης.
Σας υπενθυμίζουμε ότι ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, η ώρα αλλάζει. Σύμφωνα με το χειμερινό ωράριο, όλες οι απογευματινές Θείες Λειτουργίες θα τελούνται στις 18:00.
Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου Ημέρα Μνήμης Όλων των Κεκοιμημένων Πιστών. Η Θεία Λειτουργία, εκτός από την πρωινή και βραδινή στο ναό, θα γίνει και στις 10:00 στο Κοιμητήριο. Και την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 10:30 στο Κοιμητήριο. Δε θα πραγματοποιηθούν οι Θείες Λειτουργίες στο Βικαριάτο και στον Ιερό Ναό. Παρακαλούνται όσοι ενορίτες έχουν οικονομικές εκρεμμότητες προς το Κοιμητήριο, να τις φροντίσουν.
Κάθε Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία των 10:00, η νεολαία μας προσφέρει καφέ στην ενοριακή αίθουσα.
Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη ο Καρδινάλιος Λ. Σάντρι, συνοδευόμενος από τον Αποστολικό Νούντσιο και το Γραμματέα του. Στις 19:00 έχει ζητήσει να συναντήσει τον Κλήρο, τους Μοναχούς, τις Μοναχές και εκπροσώπους όλων των θεσμών και των οργανώσεων του Βικαριάτου και της Ενορίας, στην Αίθουσα του Αποστολικού Βικαριάτου στην Σταυρούπολη. Την Κυριακή 17/11 το πρωί στις 10:00 θα πραγματοποιήσουμε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό μας Ναό. Παρακαλούμε όλες και όλους να ενημερώσετε όλα τα μέλη των οργανώσεων, τα παιδιά του κατηχητικού κλπ. να είναι παρόντες..
Σας ευχαριστούμε για την Κυριακάτικη προσφορά σας.