Φωτογραφίες:

Πρώτη τάξη
Δεύτερη τάξη
Τρίτη και τέταρτη τάξη
Πέμπτη τάξη
Έκτη τάξη
2012-10-11 - Τα παιδιά στην εκδρομή
2013-01-13 - Τα παιδιά στην Καβάλα
2013-02-23 - Τα παιδιά στην Εκκλησία
2013-04-06 - Δρόμος του Σταυρού στο Κοιμητήριο
2013-04-13 - Τελετή Ομολογίας της Πίστης με τον Αρχιεπίσκοπό μας Ιωάννη
Το κεντρικό κατηχητικό έργο επιτελείται κάθε Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Κατηχητικού Κέντρου, (Κολοκοτρώνη 19, στην Σταυρούπολη). Το κέντρο φιλοξενεί κάθε φορά γύρω στα 45-50 παιδιά. Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει συγκέντρωση στο παρεκκλήσιο για εισηγητική κατήχηση και ύμνους (20 λεπτά) και 1η ώρα κατήχησης διαρκείας 40 λεπτών. Μετά από διάλειμμα 20 λεπτών ακολουθεί η δεύτερη ώρα κατήχησης διαρκείας 40 λεπτών. Στο Κατηχητικό Εγκόλπιο, που εκδίδεται κάθε χρόνο, γίνεται αναφορά στο αναλυτικό ετήσιο πρόγραμμα της κατήχησης και στα σημαντικά γεγονότα της ενοριακής ζωής, γεγονός που το καθιστά ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους κατηχητές, τα παιδιά και τους γονείς. Στο κεντρικό κατηχητικό έργο, εκτός από τον εφημέριο μέχρι το προηγούμενο Δεκέμβρίο π. Γιάννους και το διάδοχό του, νέο εφημέριο π. Γεώργιο, μετέχουν δύο Αδελφές της Αγάπης και 4 καταρτισμένοι λαϊκοί πιστοί.
Αξίζει να σημειωθεί και το παράλληλο κατηχητικό έργο που γίνεται κάθε Σάββατο βράδυ για παιδιά και ενηλίκους της αλβανικής κοινότητας, με τη συμμετοχή του Π. Μάρεκ και των αδελφών της Αγάπης. Φέτος, ξεκίνησε και η προσπάθεια σύνδεσης και καλύτερου συντονισμού όλων των κατηχητικών προσπαθειών με τακτικές συγκεντρώσεις της κατηχητικής επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της φετινής κατηχητικής περιόδου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 35 συγκεντρώσεις κατηχητικού, 4 συγκεντρώσεις γονέων, Χριστουγεννιάτικη γιορτή και αποκριάτικος χορός. Πραγματοποιήθηκαν επίσης, ειδικές τελετές προετοιμασίας των παιδιών για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Το καλοκαίρι 2 παιδιά των μεγάλων τάξεων του Κατηχητικού συμμετείχαν στην κατασκήνωση, που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας στις εγκαταστάσεις της Μεσογγής. Κάθε φορά που βρίσκεται μαζί μας ο επίσκοπός μας, Σεβ. Ιωάννης, τελεί την Θεία Λειτουργία με ειδική λειτουργική αναφορά σε παιδιά.
Η έργο της μεταφοράς των παιδιών πραγματοποιείται με τα δύο μίνι λεωφορεία του Κατηχητικού και τη αναγκαία συνδρομή ακόμα και μελών της Κατηχητικής Επιτροπής.
2014/15