Πρακτικά Ενοριακού Συμβουλίου
της 11
ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Απόντες: Αδελφός Νίκος Πρίντεζης, κ. Μόνικα Καμάκα, κ. Λουδοβίκος Σιλάβος, κ. Ηλίας Σαλσά, κ. Ζεφ Σκούρτ, κ. Λέιλα

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με προσευχή και ακολούθησε ανάγνωση και μελέτη κειμένου από την Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας 150-152. Στην πορεία διαβάστηκε το άρθρο του Επισκόπου για την  «Επίσημη ομολογία Πίστεως» που θα λάβει μέρος στις 14 Απριλίου για την Ενορία της Θεσσαλονίκη καθώς και η επιστολή για την ανάδειξη του Νέου Πάπα. Ακολούθησαν προτάσεις για Δοξολογία σε περίπτωση Νέου Πάπα.
Στην πορεία έγινε η ανάγνωση των πρακτικών της 18ης Φεβρουαρίου και σχολιασμός πάνω στις σημαντικότερες επικείμενες ημερομηνίες όπως:

19 /03
Εορτή του Αγ. Ιωσήφ - Λειτουργία στο Ναό στις 6μ.μ. και στο Βικαριάτο στις 6μ.μ. Λειτουργία και Ομολογία της Καθολικής Πίστης από τον νεαρό Στέργιο παρουσία του Επισκόπου.
 
20 /03
Τετάρτη των Τεφρών – Σύναξη της Τεσσαρακοστής με τον Αρχιεπίσκοπο μας.

21 /03
Λειτουργία για τους μαθητές του ΔΕΛΑΣΑΛ με τον Αρχιεπίσκοπό μας.

23 - 24 /03
Σύναξη Τεσσαρακοστής στην Κοινότητα της Καβάλας και  επίσκεψη των ενοριτών μας στις εκκλησίες της Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης με τα πουλμανάκια της Ενορίας.

25/03
Πανήγυρη του Ευαγγελισμού

14/04
Τελετή Ομολογίας Πίστεως με τον Επίσκοπό μας.

28/4
Κυριακή του Πάθους. Θεία Λειτουργία στις 10:30π.μ. με τα κλαδιά ελιάς.

29 /04
Μ. Δευτέρα – Τελετή Αγίων Ελαίων στις 7μ.μ.

18 /05
Επέτειος 10 ετών από την Αρχιερατική χειροτονία του Σεβασμιότατου. Θεία Λειτουργία στις 7μμ. στην Μητρόπολη της Κέρκυρας.

15 /06
Τελετή Χριστιανικής Μύησης ενηλίκων.

16 /06
Χορήγηση Χρίσματος στα παιδιά του κατηχητικού.

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση αναφορικά με τους Νέους και της Εφήβους της Ενορίας μας οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της Ενορίας. Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε οι Νέοι να είναι παρόντες και ενεργοί τόσο κατά τις Θείες Λειτουργίες όσο και στις δραστηριότητες της Ενορίας μας. Πρέπει να δίνεται η σωστή βάση από τα πρώτα χρόνια του κατηχητικού ώστε να μην υπάρχει μεγάλο χάσμα και να μην χάνεται η επαφή. Σημαντικό ρόλο στην πνευματική διαπαιδαγώγηση των παιδιών έχουν και οι ίδιοι οι γονείς οι οποίοι πρέπει να δίνουν το παράδειγμα, να τα καθοδηγούν και να  τα  παροτρύνουν.
Οι Νέοι πρέπει να βρουν τρόπους ώστε το πνεύμα της ομάδας να μένει ζωντανό και παραγωγικό και η μεταξύ τους σχέση να γίνεται όλο και πιο φιλική και ουσιαστική.
Η συγκέντρωση έκλεισε με προσευχή και προγραμματίστηκε επόμενη συνάντηση για τη Δευτέρα 08 Απριλίου και ώρα 7:45’μ.μ.

> φωτογραφίες