4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
29.03 – 05.04.2020
Έχοντας υπόψη όλες τις διατάξεις που προβλέπει ο νέος νόμος του Κράτους και η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας, αλλά και Παιδείας και Θρησκευμάτων, «περί της Επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.03.2020 έως 30.03.2020»,

σας ενημερώνουμε ότι:

Ÿ
Οι εκκλησία μας θα παραμένει ανοικτή κάθε μέρα από τις 9:00 ως 13:00 μόνο για ατομική προσευχή.
Ÿ
Αναστέλλονται όλες οι ιεροπραξίες, Θείες Λειτουργίες, ο Δρόμος του Σταυρού κλπ. με τη συμμετοχή πιστών.
Ÿ
Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα μνημόσυνα και δεν προγραμματίζονται άλλα.
Ÿ
Σε περίπτωση κηδείας, η εξόδιος ακολουθία θα τελείται αποκλειστικά στο κοιμητήριο και με την παρουσία μόνο λίγων στενών συγγενών.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

† Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού
και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Δέσποινα Θεοτόκε, Μητέρα της Ευσπλαχνίας, Μητέρα του Ελέους, Εσένα, παρακαλούμε, να σκέπεις, να φρουρείς και να διαφυλάττεις εμάς, τους ταπεινούς ικέτες σου, το χωριό μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας και ολόκληρη την ανθρωπότητα, που με πίστη εμπιστευόμαστε σ’ εσένα.
Συ η οποία, στα πόδια του Εσταυρωμένου Υιού σου και Σωτήρα μας Χριστού, έδειξες την αλληλεγγύη σου με όλη την πονεμένη ανθρωπότητα, άκουσε τη φωνή των παιδιών σου, την οποία σήμερα απευθύνουμε προς Εσένα, με τη βεβαιότητα πως θα μας συντρέξεις σε κάθε μας ανάγκη και θα απαλύνεις, με τη μητρική σου στοργή, κάθε πόνο και θλίψη μας.
Συ η Ζωοδόχος πηγή, η Θεραπεία των ασθενών και η Παρηγοριά των τεθλιμμένων, δέξου μας ως ικέτες με την απαράμιλλη γλυκύτητα και τη θαλπωρή της μητρικής σου αγάπης, με την οποία αδιαλείπτως μεσιτεύεις προς τον Θεό για τη σωτηρία όλων των παιδιών σου.
Εισάκουσε τις ικεσίες μας, Μητέρα του Λυτρωτή, και θεράπευσέ μας από κάθε ασθένεια της ψυχής και του σώματος.  
Ιδιαίτερα σήμερα καταφεύγουμε σ’ εσένα και σε παρακαλούμε να στρέψεις το ευσπλαχνικό βλέμμα σου, προς όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της νέας μάστιγας που ταλαιπωρεί το ανθρώπινο γένος, σπέρνοντας πόνο και θάνατο σε κάθε γωνιά της γης.
Προστάτεψέ μας από αυτή τη νέα ασθένεια και, με τη μεσιτεία Σου προς τον Ουράνιο Πατέρα, κάνε να σταματήσει η μετάδοσή της.
Απάλλαξε από τις ταλαιπωρίες όλους εκείνους που έχουν μολυνθεί και βοήθησε ώστε σύντομα η επιστήμη να βρει τρόπο να καταπολεμήσει αυτή την ασθένεια αλλά και όλες τις ασθένειες που ταλαιπωρούν τα παιδιά Σου.
Παναγία της Υγείας, εμπιστευόμαστε στη Μητρική σου αγάπη και φροντίδα, την υγεία όλων των ασθενών. Κάνε να αντιμετωπίζουμε με υπομονή κάθε ασθένεια, και ενίσχυσε με την πίστη τις αδύναμες, εύθραυστες και φοβισμένες καρδιές μας, ώστε να υψώνουμε με αγαλλίαση προς τον Θεό τον ύμνο της σωτηρίας των λυτρωμένων παιδιών Του, τον οποίο εκφράζουμε με τον δικό σου ύμνο δοξολογίας:
«Μεγαλύνει η ψυχή μας τον Κύριο
και αγάλλεται το πνεύμα μας για το Θεό το Σωτήρα μας…
διότι το έλεός του από γενεά σε γενεά
υπάρχει σε όσους με δέος τον υπακούνε». Αμήν.

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.
Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.