Επέτειος Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας του Σεβασμιότατου Π. Ι. Σπιτέρη
Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 7μ.μ., γιορτάσαμε στο παρεκκλήσιο Αγίου Βικεντίου του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, τα 10 χρόνια της Αρχιεπισκοπικής Χειροτονίας του Σεβασμιοτάτου π. Ιωάννη Σπιτέρη.
Η Λειτουργία τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο ενώ συλλειτούργησαν οι πατέρες Λαζαριστές και ο π. Ιωάννης Ασημάκης, γραμματέας του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.
Ο Σεβασμιότατος, στο λόγο του, μίλησε για το πόσο σπουδαίο είναι μια ενοριακή κοινότητα να έχει τον Επίσκοπό της και μάλιστα να μπορεί να έρχεται συχνά σε επαφή μαζί του. Ζήτησε από τους παρευρισκομένους να προσευχηθούν για εκείνον αλλά και για όλους τους Ιερείς μας, ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας το ποιμαντικό τους έργο το οποίο πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Ζήτησε μάλιστα συγνώμη για όσα δεν μπόρεσε να κάνει ή θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμα καλύτερα.
Λίγο πριν από την ευλογία, η γραμματέας του Ενοριακού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος του Ενοριακού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας, προσέφερε στον Σεβασμιότατο μία αναμνηστική πλακέτα, ευχαριστώντας τον θερμά για την ιδιαίτερη αγάπη με την οποία επιτελεί το έργο του στην Ενορία μας και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη. Επίσης τα μέλη της Λεγεώνας της Μαρίας του προσέφεραν μία ανθοδέσμη.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, Ιερείς και πιστοί ανέβηκαν στην αίθουσα του Αποστολικού Βικαριάτου για ένα κέρασμα μαζί με τον Επίσκοπό μας.