1η Κοινωνία των παιδιών
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, η Θεία Λειτουργία των 10 π.μ. τελέστηκε στο Ναό μας μέσα σ’ ένα διπλά εορταστικό κλίμα καθώς γιορτάσαμε την
1η Κοινωνία των παιδιών και την Ημέρα του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή de la Salle, Ιδρυτή των Λασαλιανών σχολείων.
Πλήθος ενοριτών, γονείς και συγγενείς των παιδιών αλλά και πολλοί καθηγητές του ελληνογαλλικού κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ, παρακολούθησαν την διπλά εορτάσιμη τελετή.
Μετά το λόγο του Π. Εφημερίου σχετικά με την πρώτη Κοινωνία των παιδιών, ακολούθησε σύντομη αναφορά πάνω στο έργο του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή ΔΕΛΑΣΑΛ, από τον Αδελφό Νικόλαο Πρίντεζη, Καθηγητή του Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της Θείας Κοινωνίας όπου τα οχτώ παιδάκια της Ενορίας μας, έλαβαν από τον Εφημέριό μας για πρώτη φορά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ενώ λίγο πριν ανέβηκαν στο βήμα γύρω από την Αγία Τράπεζα και πιασμένα χέρι χέρι μαζί με τους Ιερείς είπαν το «Πάτερ Ημών…».
Λίγο πριν την ευλογία, ο Εφημέριος προσέφερε στο κάθε παιδί από ένα αναμνηστικό.
Κατά την απόλυση, η χορωδία έψαλλε τον ύμνο του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή ΔΕΛΑΣΑΛ ενώ παράλληλα γίνονταν η προσκύνηση των λειψάνων του. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μαθητές του Κολεγίου προσέφεραν από ένα χυμό στον κόσμο.
Τα παιδιά που έλαβαν την 1η Κοινωνία, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στο άγαλμα της Παναγίας στο προαύλιο του Ναού, και έπειτα πέρασαν στην ενοριακή αίθουσα μαζί με τους γονείς τους αλλά και άλλους ενορίτες, για ένα μικρό κέρασμα.